Fitness,Étrendkiegészítés es Testépités

Az egészséges életmod nem kerül semmibe,de ha nem tartod be akkor hosszú távon az életedbe is kerülhet.

Sok téveszme szerint a szénhidrátszegény diétákban (pl. atkins) csak húst kell hússal enni.

Ez nagy tévedés!

Mellékelek néhány "atkinses" zöldséges receptet, amivel fel lehet dobni a fehérjedús táplálkozást. Különösen ajánlom a krumplipürét helyettesítő karfiolpüré receptjét!!


Szénhidrátszegény zöldséges ételekRakott kel
Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 közepes kelkáposzta, 1/2 kg darált hús, 2 db nagyobb vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 db tojás, ételízesítő, bors, petrezselyem, kakukkfű, zsálya Elkészítés: A hagymát összevágom, megpirítom, a darált húst a fűszerekkel ízesítve készre főzöm. Közben a karfiolt és a kelkáposztát, megfőzöm. A tepsit kivajazom, belefektetem a kelkáposzta levelek felét.
A pörköltbe belekeverem a főtt karfiolt, hogy összetörjön, kicsit össze rottyantom. Belesimítom a tepsibe a húsos, karfiolos masszát. Betakarom a maradék kellevelekkel, aztán nyakon öntöm a tejfölben elkevert tojásokkal. Közepes lángon készre sütöm 20-30 perc alatt.

Rakott brokkoli
1kg brokkoli, 1ek. vaj, 1ek. só, 50g vöröshagyma, 125g tejfölös túró, 4ek. tejszín, 1 tojás, só, bors, 80g ementáli
1 liter vizet a sóval felforralunk és a brokkoli torzsástól puhára főzzük. Egy közepes tepsit kikenjük a vajjal, majd lerakjuk benne a brokkoli rózsáit. Pépesítjük a torzsát, majd hozzáadjuk a hagymát, tejfölös-túrót, tojást, tejszínt, sót, borsot. Ezt a kencét rákenjük a brokkoli rózsákra, ráreszeljük a sajtot és megsütjük. 220 fokon 5-10 perc.

Hozzávalók: 25 dkg gomba, 25 sima uborka, 25 dkg kovászos uborka, 15 dkg túró, ízlés szerint só, bors A gombát apróra vágjuk, majd olajban sóval és borssal meghintve pároljuk. Miután kihűlt összekeverjük a szintén felaprított uborkával. A túrót megsózzuk és áttörjük, majd a saláta tetejére szórjuk.

Brokkolis-sonkás csirkemell
40 dkg csirkemell szeletek, 50 dkg brokkoli, 15 dkg sajt, 2-3 dl tejszín, 6-8 szelet gépsonka só, bors és ízlés szerint fűszerek
A brokkolit rozsaira szedjük, egy jenait kivajazunk, és a brokkolival beterítjük az aljat. A húst ízlés szerint fűszerezzük és egymás mellé ráfektetjük a brokkolira, majd a húsra a sonka szeleteket. A tejszínt ráöntjük a sonkára, a tetejére rászórjuk a reszelt sajtot és lefedjük alufóliával a jenait. Ezután kb 30-40 percig pároljuk az alufólia alatt, majd alufólia nélkül egy kicsit megpirítjuk a tetejét.

Legegyszerűbb saláta
Salátát megmosom, beletépkedem egy tálba. Egy bögrében összekeverem az olíva olajat ecettel és egy kicsi majonézzel. Ezt ráöntöm és kész :) Ha nagyon éhes vagyok, akkor teszek bele sajtot és parizert, esetleg uborkát is.
Későbbi fázisban lévők olajbogyót is tehetnek bele.

Savanyúkáposzta tepsiben
A savanyúkáposztát egyszer átmostam, hogy ne legyen annyira erős íze. 1 db apróra vágott hagymával összekevertem, és a felet beterítettem 1 közepes méretű tepsibe. A káposztát beterítettem füstölt karajszeletekkel és a kolbásszal, a tetejére raktam a savanyú káposztát, rá az alufóliát, és be a sütőbe. 220C fokon 1 órát sütöttem.

Padlizsánnal töltött gomba
Hozzávalók :40dkg padlizsán, 1dl olívaolaj, 10szál friss bazsalikom, 1szál póréhagyma, fél hagyma, 10dkg kaliforniai paprika, 1dl paradicsomlé, 8db sampinyon gomba, 1gerezd fokhagyma, csipet só, őrölt bors, 5dkg vaj.
A padlizsánt megtisztítjuk, és kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon sütjük, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, félretesszük. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a felaprózott póréhagymát, hagymát és a kaliforniai paprikát, majd rátesszük a padlizsánt és a paradicsomlével felöntjük. Borsozzuk, préselt fokhagymát adunk hozzá és kb. 1/2 órát állni hagyjuk. Az egész gombákat jól megmossuk, a törzsét levágjuk, és papírtörlővel szárazra itatjuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk és mindegyik belsejébe 1-1 vajdarabkát helyezünk. Alufólia darabokat alaposan bevajazunk és ráfektetjük a gombafejeket, majd belsejükbe belemerjük a padlizsános keveréket, befedjük az üres gombafejekkel és alufóliával alaposan becsomagolva kb. 180fokos sütőben 20 percet sütjük.

Csirkével töltött avokádó (és nem fordítva!)
Hozzávalók: 3 nagyobb avokádó, 6 ek citromlé, 1, 5 dl majonéz, 1 reszelt hagyma, 1 kk zelleres só, 1 mkk fokhagyma por, só, bors (ízlés szerint), 2 csészére való aprított, párolt csirke, 12 dkg reszelt trappista sajt, snidling.
Az avokádót hosszában kétfelé vágjuk, magját kiszedjük, belsejüket megöntözzük citromlével, félretesszük. Összekeverjük a majonézt, hagymát, zellersót, fokhagymaport, borsot, majd a csirkével együtt alaposan összedolgozzuk. Az avokádóról leöntjük a felesleges citromlevet és megtöltjük a csirkekeverékkel, megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 180 fokos sütőben egy kis vizet aláöntve 15 percig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. Ha kész, még melegen megszórjuk snidlinggel.

Rakott zöldség
Hozzávalók: 20dkg padlizsán, 20dkg cukkíni, 20dkg, kaliforniai paprika, 20dkg gomba, csipet gyömbér, csipet bazsalikom, 5dl húsleves (lehet kockából is), 10dkg vaj, reszelt 20dkg sajt lehet trappista elkészítés igen egyszerű!! A kivajazott tepsibe rétegezve rákjuk a zöldségeket lényeg minden kicsit vastagabb legyen a megszokottnál a fűszerekkel jól befűszerezzük a tetejét jól nyakon öntjük húslevessel +rá szórjuk a sajtot sütőben szép pirosra sütjük!

Sütőben sült zöldségek tojással
Hozzávalók: 1 paprika, 2 cukkíni, 1 padlizsán, 1 paradicsom, néhány virsli, 3-4 tojás Egy serpenyőben apróra vágott hagymát megfonnyasztani pici olajon, hozzáadni a kockára vágott friss paradicsomot. Hozzáadni a többi kockára vágott zöldséget, sózni, borsozni, és pici levél felöntve kb. 30 percig párolni. (ha van otthon friss bazsalikom-levél, mehet bele) Amikor a levet elfőtte, kivajazott jenai tálba önteni, nagyobb darabokra vágott virslivel elkeverni, 3-4 mélyedést csinálni bele kanállal, amibe a tojásokat finoman beleütjük. Forró sütőbe dugni, amíg a tojások meg nem sülnek. Apróra vágott petrezselyemzölddel meghinteni.

Mozzarellás ízbomba
Tűzálló tálba öntök egy kis olívát, rá egy sor lebőrözött, felkarikázott paradicsomot. Egy tonna apróra vágott fokhagymát, majd mozzarella sajtot. Leborítom még egy sor paradicsommal, és egy kis bazsalikomot szórok a tetejére.

Töltött cukkíni
4 cukkínit megtisztítok, félbevágok, esetleg levágom a héját. A belsejét kikaparom és félreteszem. A vágási felülettel lefelé egy kivajazott tálba teszem és előmelegített sütőbe rákom 5-10 percre. Közben 1 fej hagymát olajon megpirítok, hozzákeverem a cukkíni belsejét, 20 dkg gombát, 10 dkg sajtot. Megsózom, borsozom, és 1 tojást hozzákeverek. A cukkíniket megtöltöm a masszával és tetejüket megszórom reszelt sajttal. Visszatolom a sütőbe, ahol már 5 perc alatt el is készül. Melegen a legfinomabb.

Sopszka saláta
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg kígyóuborka, 2 húsos zöldpaprika, 4-5 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, só, 2 evőkanál borecet, 5-6 evőkanál olaj, 10 dkg juhsajt Az uborkát hosszában négybe vágjuk, majd egy centis darabokra szeljük. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és fél centis csíkokra aprítjuk. A paradicsomot nyolc részre vágjuk. A megtisztított, félbevágott hagymát nagyon vékony csíkokra szeleteljük. Az így előkészített zöldséget összekeverjük, megsózzuk, és az ecetes olajban megforgatjuk. 1-2 óráig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalás előtt a juhsajtot a tetejére morzsoljuk.

Rokfortos vitaminsaláta
Hozzávalók: 1 tojás, 1 zsenge karalábé, 1 nagy csokor retek, 200g kígyóuborka, 3-4 zsenge sárgarépa, 1 kis fej saláta, 1 ek tisztított tökmag, 4-5 szál petrezselyem Az öntethez: 100g érett márványsajt, 2 ek majonéz, 3dl joghurt, citrom leve, 1 ek méz, só, bors A tojást sós vízben, az újraforralástól számított pontosan 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve kihűtjük és meghámozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a salátát kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, A karalábét és a retket karikára, az uborkát és a sárgarépát hosszanti szeletekre gyaluljuk, azután kissé rézsútosan valamennyit vékony csíkokra-pálcikákra vágjuk. A tökmagot serpenyőbe szórjuk és zsiradék nélkül megpirítjuk. A legszebb salátalevelekkel kibélelünk egy nem túl mély tálat, a maradékot falatnyi darabkákra tépkedjük, majd a tál aljára szórjuk. Tetejére halmozzuk a zöldségeket, megszórjuk tökmaggal, finomra vágott petrezselyem felével, végül a kettévágott tojással és 1-2 szál tetszőleges zöldfűszerrel díszítjük. Az öntethez apróra-finomra morzsoljuk a márványsajtot, csinos tálkába tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, a citromlét, a mézet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és sima-bársonyos krémmé keverjük. A szépség kedvéért csak az asztalnál öntözzük meg vele a salátát Szerintem a méz helyett lehet édesítőt használni, a joghurt helyett inkább tejföl vagy tejszín, akár keverve.

Gombás mimózasaláta
Hozzávalók: 4 tojás, só, bors, 250g sampinyon gomba, 250 g barna sampinyon gomba, 4+2 evőkanál citromlé, 200g zsenge spenót, 10 szál snidling, 200g pácolt, sovány nyers sonkaszelet, 1 kávéskanál csípős mustár, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl kefir. A tojásokat erősen sós vízben keményre főzzük, hidegvízbe merítve lehűtjük. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, és azonnal meglocsoljuk 4 evőkanál citromlével. A spenótot megmossuk, kicentrifugáljuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A snidlinget leöblítjük, (ollóval) finomra vágjuk. A sonkát 1 cm-s csíkokra szedjük. A mártáshoz meghámozzuk a tojásokat, kettő sárgáját félretesszük a díszítéshez, a másik kettőt péppé törjük. Hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, a kefirt és 2 evőkanál citromlét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül belereszeljük a főtt tojásfehérjéket és elkeverjük a snidlinggel. A formásabb spenótlevelekkel kirakjuk egy tál szegélyét, a többit falatnyi darabkákra tépkedjük, összekeverjük a gombával és a sonkával, majd tálra halmozzuk. Tetejére reszeljük a félretett tojás sárgákat. Csak az asztalnál locsoljuk meg és keverjük össze a mártással.

Kata féle ebéd
Egy kisebb padlizsánt megpucolok, felkockázom, majd besózom, negyed óráig állni hagyom, majd kinyomkodom, s leöntöm róla a levet. Olajon a fokhagymát megpirítom, pele a padlizsánt, egy felkockázott paradicsomot, s a végén én parmezánt reszeltem rá, de ha valakinek ez túl sós, akkor pl. trappistát is tehet rá.

Póréhagyma sütőben
Megfőzünk forró vízben 700 g póréhagymát, főleg a fehér részét, leszűrjük, és botmixerrel összezúzzuk péppé, ebből lesz az egyik réteg. A másik réteg: két tojássárgáját összekeverünk reszelt sajttal, vékonyra aprított pármai sonkával, sóval, borssal, provanszi fűszerkeverékkel, bele jön meg 5-10 cl tejszín, hogy krémes legyen, és kész a 2. réteg. Kikenünk egy őzgerincformát, és abba egy réteg az elsőből, egy réteg a másodikból, stb. Be a 200 fokos sütőbe!

Amy sali
Hozzávalók: 10 dkg csirkehús, 1-2 szelet pulykamell felvágott, 1 db f?tt tojás
kevés olívaolaj, f?szersók (bármilyen), 1 kiskanál krémsajt, 1ek tejföl, majonéz, 2/3 csésze brokkoli, vagy 1 közepes paradicsom, vagy 1 csésze karfiol (bármelyik zöldségből elkészíthető!) A csirkehúst és a kiválasztott zöldséget olívaolaj, f?szersók és víz keverékében megpároljuk. Közben a tojást megf?zzük (a vízbe teszek egy kis sót, könnyebb lehámozni a tojásról a héját!). Miután a csirkehús megpárolódott, hagyjuk kih?lni. Közben elkészítjük a mártás alapot. A csirkehús párolt levéb?l 3-4 ev?kanálnyit egy tálkába teszünk és hozzáadjuk a krémsajtot. Ezt pár pillára a mikróba tesszük, amíg a sajt meg nem olvad. Hozzáadjuk a tejfölt, és a majonézt. Ezt a masszát alaposan elkeverjük, majd férre tesszük. A csirkehúst, a pulykamell felvágottat, a f?tt tojást és a párolt zöldséget ízlés szerint felaprítjuk, összekeverjük és nyakon öntjük a sajtos masszával. Személy szerint pár csepp citromlével is meg szoktam bolondítani. Kicsit leh?tjük és lakmározhatunk is bel?le!!:-))

Póréhagymás - Karfiolos püré
Sós vízben megf?ztem az egy kis fej karfiolt és a póréhagymát (én csak fél póréhagymát használtam, de lehet egy egészet is ).Lecsöpögtettem róla a vízet. Összetörtem és hozzátettem 2 ek vajat, 2 ek tejszínt, sót, borsot, szerecsendiót és jól kikavartam. Szerintem tejszin mellett vagy helyette tejfölt is lehet használni.

Batániai töltött paprika
Darált bárnyhúst sóval, tabascóval f?szervezve, tojással, paradicsomkockával, cukkinivel összekeverve paprikába töltünk. 200 Celsius-fokos süt?ben 30 percig sütjük. Tálalás el?tt megszórjuk reszelt sajttal.

Meleg padlizsánkrém sült hús mellé
A padlizsánt meghámozom, felkockázom, kicsit besózom és 30 percig állni hagyom. Utána leöblítem, konyhai törl?vel leszikkasztom. Olíva olajon ízlés szerinti f?szerekkel - de elég az egyszer? fekete bors, fokhagyma variáció is - puhára párolom, utána néhány ev?kanál tejszínnel összeturmixolom. Grill húsokhoz, gépsonkával remek!:)

Gombás uborkasaláta (4 személy részére)

A ZSÍRLEADÁSOS DIÉTA ALAPSZABÁLYAI:


1. adjunk időt magunknak -ha hetente több mint 1 kg-t fogyunk,akkor valószínüleg izmot is veszítünk, nem csak zsírt

 
2. addig csökkentsük a kalóriabevitelt amíg nem tapasztaljuk a testsúlycsökkenést
 
3. növeljük az aerob edzésadagot,de vigyázzunk,hogy emiatt ne csökkenjen a súlyzós edzések száma
 
4. fogyasszunk vitamin-és ásványianyag-kiegészítőket,hogy ne szenvedjünk hiányt semmiben
 
5. mindig friss ételeket fogyasszunk
 
6.A friss ételek nagyon táplálóak,ugyanakkor kalóriatartalmuk alacsony. A konzervek,a fagyasztott termékek vagy más tartósított
élelmiszerek kevésbé táplálóak,és általában tele vannak cukorral,sóval és vegyi anyagokkal
 
7. Tartsuk számon az elfogyasztott kalóriákat.Ha nem számoljuk össze ,hogy mennyit eszünk,könnyen becsaphatjuk magunkat.

4 napos,1300 kalóriás diéta,szénhidrátszegény étrend,fogyózóknak.

Mindennap:
 
reggeli: 2 deci zsírszegény tej,de ha rosszul emészted,akkor zabtej vagy rizstej
           
2 db kétszersült
 
tízórai:egy alma
 
uzsonna: egy pohár natúr joghurt,vagy zabtej,rizstej
 
Zsíradék: négy kiskanál olívaolaj,ezzel sütünk-főzünk,és ez kerül a salátára
 
 
1 nap
 
ebéd: 6dkg durumtészta brokkolival                       vacsora: 4 db korpovit keksz
          10 dkg busafilé                                                            rántotta egy tojásból
          20 dkg sárgarépa nyersen reszelve                             10 dkg gőzölt karfiol
 
 
2 nap
 
ebéd: 7 dkg rizs                                                       vacsora: 4db korpovit keksz
         10 dkg paradicsom                                                       10 dkg tehéntúró
         10 dkg csirkemell nyárson                                            20 dkg párolt spenótlevél
         10 dkg káposzta reszelve nyersen
                     vagy párolva
 
 
3 nap
 
ebéd: 7 dkg durumtészta                                         vacsora:  4db korpovit keksz
          3dkg főtt sárgaborsó                                                     5 dkg sonka
          15 dkg paradicsomsaláta                                              20 dkg sárgarépa reszelve,citrommal
 
 
4 nap
 
 
ebéd: 7 dkg rizs                                                        vacsora: 15 dkg paradicsom salátának elkészítve
          1 dkg reszelt sajttal                                                        2 tojásból rántotta 20 dkg zöldpaprikával
           10 dkg pulykamell nyárson
           20 dkg párolt karfiol

1800-1900 kalóriás általános étrend

Ennek a rovatnak 2 fő célja van:

Elsősorban szeretnénk egy picit segíteni azoknak, akik az első lépéseket teszik az egészséges táplálkozás felé vezető úton. Persze hasznos lehet mindazoknak, akik már eddig is odafigyeltek az étrendjükre, de kifogytak az ötletekből.

Másodsorban szeretnénk felkészíteni benneteket arra a nyereségre, amit azok a speciális étrendek és receptek nyújtanak, amelyek regisztrált felhasználóink számára elérhetőek az oldalon.

Ne feledd: a rendszeres mozgás mellett a megfelelő táplálkozás is rendkívül fontos szervezetünk számára...



1. nap Összesen: 1875 kcal
Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora
1 bögre gyümölcstea mézzel, májkrém (40 gramm), bakonyi barna kenyér 2 szelet, retek 1 nagyobb alma Zöldségleves, Natúr sertésszelet (karaj), Kefires tökfozelék, bakonyi barna (1 szelet), 100% grapefruitlé (3 dl) oszibarack befott (200 gramm) 100% gyümölcslé (2 dl), fott virsli (1 pár), 2 kifli, mustár
335 kcal 60 kcal 695 kcal 180 kcal 605 kcal
2. nap Összesen: 1880 kcal
Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora
1 bögre mézes tea, sajt (4 dkg), margarin, korpás kenyér (2 szelet), paprika 1 banán, 1 közepes alma Szárnyasgulyás, Káposztás kocka 100% gyümölcslé (2 dl), pulykamell sonka (2 szelet), margarin, Abonett (2 db), jégcsapretek Tükörtojás (1 db), Parajfozelék, graham kenyér (1 szelet)
445 kcal 150 kcal 630 kcal 200 kcal 455 kcal
3. nap Összesen: 1810 kcal
Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora
tejeskávé (3 dl), reggeli keksz (50 g) 1 narancs, 3 db babapiskóta Paradicsomleves, Párolt hal, Párolt fitness zöldségköret, bakonyi barna kenyér (1 szelet) 100% almalé ( 3 dl ), puffasztott rizs (3 db) 1 bögre tea mézzel, körözött, 2 korpás zsemle, paprika
445 kcal 105 kcal 560 kcal 200 kcal 500 kcal
4. nap Összesen: 1905 kcal
Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora
kakaó ( 3 dl ), vajas kifli (1 db) kivi (3 db) Gombaleves, Egybensült pulykavagdalt, Zöldborsófozelék túró rudi (1 db=30 g) 100% gyümölcslé, sonkás­sajtos saláta (sonka, sajt, uborka, retek, sárgarépa, jégsaláta, kukorica), rozskenyér (1 szelet)
475 kcal 80 kcal 695 kcal 90 kcal 565 kcal
5. nap Összesen: 1845 kcal
Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora
1 bögre tea mézzel, sonka (4 dkg), margarin, rozskenyér (2 szelet), jégsaláta kefir ( 175 g ) Becsinált leves, Lekváros nudli 1 kifli, 1 sárgarépa 1 gyros
365 kcal 115 kcal 795 kcal 170 kcal 400 kcal
6. nap Összesen: 1875 kcal
Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora
tej ( 3,5 dl ), gyümölcsös müzli 2 kivi, 1 narancs Karfiolleves, Pulykasaslik, Kukoricasaláta, korpás kenyér (1 szelet) baracklekvár, puffasztott rizs (3 db) 100% gyümölcslé ( 3 dl ), 2 tojásból omlett, Kornspitz kifli, paprika
315 kcal 110 kcal 695 kcal 245 kcal 510 kcal
7. nap Összesen: 1895 kcal
Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora
cappuccino, sajtos pogácsa (1 db) gyümölcssaláta (kivi, narancs, alma, banán, gyüm.lé) Húsleves zöldséggel, Fott hús, Kaporszósz, Tört burgonya gesztenyeturmix sonkakrém, rozskenyér (2 szelet), jégcsapretek
400 kcal 175 kcal 640 kcal 240 kcal 440 kcal
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 32
Heti: 85
Havi: 224
Össz.: 85 778

Látogatottság növelés
Oldal: Pár diéta leirása diétázoknak
Fitness,Étrendkiegészítés es Testépités - © 2008 - 2024 - fitness-testepites.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »